Galerija pakla i raja Kviz Galerija pakla i raja Prijatelji Sajta Horoskop Horoskop
 
Subscribe

 

 

 

Dnevni Horoskop on Facebook

Limundo.com >> Baner 120x60 pretraga
 


Kineski horoskop
 

Kineski HoroskopKineska astrologija je tradicionalno vezana za taoizam, skup učenja Lao Cea, filozofa koji je živeo u VI veku pre n.e., za koga je Tao bio um, nedostižan razumu, koji uređuje prirodni tok stvari (ovim se podrazumeva kretanje zvezda). Sve nauke, bilo egzaktne, ili da se zasnivaju na pretpostavkama, čine deo Taoa. Sama reč Tch’eou označava naučnike, astronome i astrologe. Astrologija je bila napredna u doba stare Kine. U svojim „putovanjima“, Marko Polo je n advoru Kublaj Kana živelo pet hiljada astorloga. Postojale su različite škole: najveći broj astrologa je bio okupljen oko tri koje su se razlikovale po svojim shvatanjima planetarnog sistema. Po prvima, Sunce, Mesec i sve ostale zvezde su se slobodno kretale u svemiru prema volji božanskih vetrova. Drugi, pristalice škole iz Huen t’iena su verovali da je nebo čvrsta teorija po kojoj su bili trasirani putevi kojima su planete obavezno morale da prođu prema preciznoj putanji. Nebo je imalo oblik jajeta, Zemlja je bila žućkasta i kao da je plovila unutar školjke kao neka tečna masa. Jaje je okrećući se oko svoje ose kao točak, svake večeri dovodilo Sunce ispod Zemljinog horizonta, što je objašnjavalo smenjivanje dana i noći. Tada je bila škola iz t’ien kaia, koja je nebo shvatala kao pokretni svod koji pokriva Zemlju, koja je nepokretna i u položaju lopte koja se okreće. Do smenjivanja godišnjih doba je dolazilo zbog činjenice da se Sunce kretalo različitim putanjama na nebu. Bilo kakva da je bila koncepcija nebeskog sistema, a vidi se da su bile jako različite, princip tumačenja horoskopa bio je isti: zabeležiti pozicije zvezda u trenutku rođenja, potom tumačiti horoskop prema dnevnim posmatranjima. Kineska astrologija je bitno zasnovana na ciklusima Mesečevih kretanja. Ona sadrži dvanaest znakova kao i zapadna astrologija. Osnovna razlika je u tome da ti znaci ne odgovaraju jednom mesecu, već jednoj lunarnoj godini, i nose imena životinja, kineski horoskop: Pacov, Bivo, Tigar, Mačka, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Petao, Pas, Svinja. Jedna stara legenda kaže da je jednog dana Buda na njihov dvor pozvao sve životinje. Njih dvanaestoro se pojavilo u zakazano vreme i Buda odluči da njihova imena da jednoj godini, po onom redu kojim su pristizale. Svakih dvanaest godina je dolazilo do promene ciklusa.
 

 

      Godina
      Mesec
      Dan
   
      Sunčani znak:
      Kineski znak:
 

 

Ipak, kineski kalendar ne odgovara zapadnom solarnom kalendaru, zato što godina počinje u februaru, a ne 1 januara. U slučaju rođenja u januaru, treba poći od prethodne godine. Ovi znaci su prihvaćeni od većine naroda Dalekog Istoka, sa ponekim izmenama: u Vijetnamu Pile zamenjuje Petla, a u Japanu Mačka ustupa mesto Zecu. Ali glavni principi ostaju isti. Astrolozi u Kini bili su izuzetno uvaženi. Ljudi su im ukazivali poštovanje ali su bili i bojažljjivi u odnosu na njih. Od carske pa do najnižih staleža niko nije donosio neku iole važnu odluku, a da prethodno nije konsultovao tumače horoskopa,; u vezi putovanja, braka, rođenja deteta, pa čak i u vezi sa običnom kupovinom. Zanimljiv je slučaj „Vatrenog Konja“. Kinesko – vijetnamski kalendar, prihvaćen 2637 godnine pne, sadrži cikluse od šest puta po deset godina (sedamdeset sedmi ciklus je počeo 1924 a završio se 1984). Svakom ciklusu odgovara jedan Vatreni Konj, krajnje negativan, kao što je to bio slučaj 1864 i 1906 godine. U tim godinama, Kinezi se uzdržavaju od svake akcije koja njihov život može da navede u nekom novom pravcu, za koji smatraju da će biti loš. Čak su izbegavali da imaju i decu, ubeđeni da će ona imati nesrećnu sudbinu. Ili 1966 godine u toku poslednjeg Vatrenog Konja u Kini je zabeležen rekordno veliki broj abortusa, što je dokaz da, uprkos službenoj propagandi pradavna verovanja i dalje žive.

Kineski Horoskop

Kineski horoskop spada pod najstarije poznate horoskope. Sastoji se od dvanaest znakova koji se računaju na godišnjem nivou. Svaki znak vlada određenom godinom. Prilikom određivanja znaka u kineskom horoskopu mora se voditi računa da kineska nova godina ne počinje kalendarski kao kod zapadne civilizacije. Kod kineza početak godine dešava se negde u drugom mesecu. Pored osnovnih znakova u kineskom horoskopu veoma su bitni i elementi: drvo, metal, voda, vatra i zemlja. Uticaj elemenata odražava se na karakter svakog od dvanaest znakova. Kineski horoskop - znaci:

Prvi znak u kineskom horoskopu : Pacov
Društven , štedljiv, oprezan, fleksibilan, prilagodljiv, komunikativan, inteligentn. Kineski horoskop nam ipak govori da je on ponekad veoma skroman i ekonomičan pa postaje škrt. Obično su uspešni u životu i lako dolaze do cilja. Sposobni su da skoro se svoje ideje sprovedu u delo. Najbolji uspeh na polju karijere bi ostvarili ako bi se bavili inžinjeringom, građevinarstvom, akademskim radom ili izradom biznis planova. Usresređeni su na karijeru i često se dešava da zapostave porodicu.
Najbolje se slaže
sa: sa Bivolom,Zecom (romantična veza) sa Zmajem (poslovna i ljubavna veza) sa Zmijom (erotska privlačnost), Majmunom (poslovna veza) Psom (uzajamno poštovanje),sa Veprom (sjajno se zabavlaju sve dok poštuje Veprova osećanja).
Treba da izbegava :
Tigra (može da ga nadmudri) Konja,(sukobi ) Ovcu (ostavlja je ranjena srca) Petla (uzajamno optuživanje).
Poznate ličnosti: Aleksandar Veliki, Antonio Banderas, Kameron Dijaz, ruska carica Katairna I, Dijego Maradona, Džordž Vašington, Gvinet Paltrou, Džad Lou, Mata Hari, Mocart, Marlon Brando, Petar Veliki, princ Čarls, Rebeka Romin, ,Skarlet Johanson,
Zemlje pod uticajem znaka:Nemačka, Austrija, Švedska, Holandija, Brazil, Kolumbija

Drugi znak u kineskom horoskopu : Bik
Bivo je jedan od cenjenijih znakova u kineskoj astrologiji. Karaktriše ga ozbiljnost, intelekt, nežnost, strpljene, ravnodušnost i metodičnost. Svaki posao radi temeljno, bukvalno korak, po korak i ni pri većim naporima ne odustaje od zacrtanog. Ne trpi autoritete i ne voli da ga neko stalno primorava i tera na određene postupke. Ipak za osobe koje voli išao bi na kraj sveta. Svoju ljubavnu vezu gradi iz dana u dan i sa godinama njegova ljubav biva sve veća, iako partner to ponekad i ne zaslužuje.
Najbolje se slaže sa:Pacovom (imponuje mu njegova sposobnost da uspe u životu,i njegov šarm) Tigrom (strastvena ljubav, prijateljski odnosi loši) sa Bivolom (razumeju se bez reči) Zecom (jer je pun razumevnja) Zmijom (uzajamno poštovanje), Petlom (korektni odnosi), Psom (veruju jedno drugom) Veprom (uz njega se oseća opuštenim)
Treba da izbegava : Zmaja (priželjkuje s njim romansu ali ne može da izdrži njegov temeperament), Konja (nervira ga njegova površnost i koristoljublje), Ovcu (nervira ga njeno prenemaganje i indolentnost) Majmuna (jer je nepouzdan).
Poznate ličnosti: Anastazija Romanov, Sadam Husein, Hitler, Marlen Ditrih, Džim Keri, Denis Rodman, Edi Marfi, princeza Dajana, Meg Rajan, Volt Dizni, Džorž Kluni, Tvigi, Don Džonson, Džesika Lang, Meril Strip, Ričard Gir, Voren Biti, Entoni Hopkins.
Zemlje pod uticajem znaka: Jemen, Indija, Finska, Ukrajina, Švajarska, Kuba

Teći znak u kineskom horoskopu : Tigar
Tigrovi u kineskom horoskopu označavju lidere. Oličenje si samokontrole i ništa ih ne mož zaustaviti ka svom cilju. Zrače magnetičkom privlačnbošću i u društvu se uvek ističu. Stoje na strani pravde i spremni su da se bore za nju. Intelekt, ambicija i borbenost su njihova jača strana pa im shodno tome najviše odgovaraju liderskia radna mesta. Odlični su ljubavnici i vole da i u krevetu budu lideri. Tek kad su u potpunosti sigurni u osećanja spremni su da se upuste u bračne vode. Sa godinama tigrovi stiču određenu dozu ozbiljnosti.
Najbolje se slaže sa: Zmajem (uzajamno seksualno privlačenje ali rivalitet u poslu) Zecom (jer je nežan i tolerantan), Konjem (cene jedno drugo jer su drski i spremni da idu do kraja u ostvarenju cilja) Ovcom (adaptibilna je i divi mu se) Psom (idealna veza i u ljubavi i u poslu), Veprom (mnogo dodirnih tačaka).
Treba da izbegava : Pacova (uzajamana netrpeljivost), Bivola (iako ga poštuje, ali ga Bivo zamara) Tigra (rivalitet), Zmiju (nervira ga njen ispitivački pogled), Majmuna (jako rivlastvo), Petla (previše kritički nastrojen)
Poznate ličnosti: Ho Ši Min, Betoven, Karl Marks, prorok Muhamed, Fil Kolins, Tom Kruz, Robi Vilijams, Leonardo di Kaprio, Merlin Monro
Zemlje pod uticajem znaka: Rusija, Severna Koreja, Rumunija, Španija,Turska.

Četvrti znak u kineskom horoskopu : Zec
Zečevi su ekstremno populari u porodici i okružuje ih gomila iskrenih prijatelja. Mada nam kineski horoskop govori da je jedna od loših sobina maštajnje o idealnoj osobi, kao i da u većini slučajeva idealizuju partnera, kao i to da se u potpunosti se prepuštaju partneru. Poseduju veliku dozu nesgurnosti u sebe i pri svakoj manjoj neprilici briznu u plač. Porodica im je veliki oslonac i bez njene podrške ne pronalaze sebe. Što se karijere tiče rođeni su podanici, pristaje im svako radno mesto na kom će primati naređenja.
Najbolje se slaže sa: Pacovom (imponuje mu i voljan je da ga sluša i sledi u svemu) Bivolom (slični su po svom konzervatizmu) Zmijom (ako ne dozvoli da joj previše nemetne volju), Ovcom (ako se bave sličnim zanimanjem, imaju razumevanja jedno za drugo), Psom (savršeno se razumeju i poštuju jedno drugo), Veprom (umeju da jedno drugom prired prijatne momente)
Treba da izbegava : Tigra (može zloupotrebiti dobotu Zeca) Zeca (u ljubavnim vezama jer je svakome potreban jači partner) Zmaja (posle početnog zanosa, sledi razočarenje) Konja (previše je nametljiv za prefinjenog Zeca) Majmuna (zamoran je za nežnog Zeca) Petla (previše sklon da upravlja njegovim životom)
Poznate ličnosti:Ajnštajn, Kasparov, Džoni Dep, Kventin Tarantino, Vitni Hjuston, Dru Barimor, Frenk Sinatra, Ingrid Bergman, Dejvid Bekam, Orson Vels, Andželina Džoli

Zemlje pod uticajem znaka: Australija, Irak, Novi Zeland, Čile

Peti znak u kineskom horoskopu : Zmaj
Zmaj u kineskom horoskopu predstavlja najmoćniji i najsrećniji znak. Znaju tačno šta žele i ne odustaju dok to ne dobiju. Poseduju sposobnost da se prilagode svim situacijama i ljudima koji ih okružuju. Sreća na ljubavnom planu je neizostavan deo njihovog života i retko kad dolazi do razvoda kod ovih ljudi. Rođeni optimisti, u većini slučajeva veruju u natprirodne pojave i kao deca žive u svetu bajki i princeza. Na polju karijere teže ka liderskim pozicijama i nista manje od toga ih ne može zadovoljti.
Najbolje se slaže sa: Pacovom (strastvena veza, jedna od idealnih i u poslu i u ljubavi), sa Tigrom (u poslu savšen tandem) sa Zmijom (ako pristaje na njegove uslove), Ovcom (koja ga slepo sledi u svemu) sa Majmunom (odlično se zabaljvaju, isti simsao za humor) sa Petlom (poštuje ga) sa Veprom (jer je trpeljiv i tolerantan)
Treba da izbegava : Bivola (stvara mu osećaj griže savesti, previše statičan za njega) Zeca (ne može da zadovolji njegove emotivne potrebe) Konja (ne podnosi njegovu aroganciju) Psa (oseća da ga Pas ne podnosi)
Poznate ličnosti:Abraham Linkoln, Čarls Darvin, Raspućin, Cezar, Nikola Tesla Če Gevra, Brus Li, Ališa Stilverston, Al Paćino, Josip Broz Tito, Putin, Orlando Blum, Pele, Plasido Domingo, Ringo Star

Zemlje pod uticajem znaka:Velika Britanija, Kina, Danska, Bugarska, Japan

Šesti znak u kineskom horoskopu : Zmija
Diplomatski nastrojena, većinu svog života prati svoje instikte uz pomoć kojih stiže do cilja. Prema kineskom horoskopu ljudi rođeni u ovom znaku imaju i više sreno nego što je običnom smrtniku potrebno kada je novac u pitanju. Novac stiču svojim radom, naravno, ali neizostavan je i faktor sreće koji ih prati na ovom polju. U stanju su da se posvete u potpunosti onome sšto rade ali najviše vole da svoje obaveze obavljaju iz kreveta ili iz fotelje jer je lenjost takođe sitnica koja karakteriše ovaj znak.
Najbolje se slaže sa:sa Pacovom (seksualna privlačnost) Bivolom (poštuje ga, dobar kao bračni partner) ,sa Zecom (romnasa) sa Zmajem (ako poštuje njegovu želju za slobodom) sa Zmijom (jaka erotska privlačnost, zajednički interesi ,ali ne sme da bude ljubomorna) sa Majmunom, mogu da stvore veliko bogastvo), sa Petlom (ako izdrži njegove primedbe).
Treba da izbegava : Tigra (može da je prevari i ostavi nakon burne veze), Konja (ne podnosi njegovo neversto, dobija želju da mu se osveti) Ovcu (isuviše je nestlna, promenljiva raspoloženja, zamara Zmiju) , Psa (nervira je njegova opuštenost).
Poznate ličnosti: Aleksandar Fleming, Ruzvelt, Pikaso, Mohamed Ali, Bob Dilan, Virdžinija Vulf, Kris Martin, Liv Tajler, Orlando Blum, Šenon Elizabet, Ben Stiler, Bruk Šilds, Čarli Šin, Elizabet Harli, Sara Džesika Parker
Zemlje pod uticajem znaka:Šri Lanka, Estonija, Mongolija, Peru, Saudijska Arabija.

Sedmi znak u kineskom horoskopu : Konj
Konji u kineskom horoskopu predstavljaju nomade, ljude koji obožavaju da putuju, skoro nesposobne da se duže vreme skrase na jednom mestu. Ista situacija je i na polju karijere, nemogućnost da duže izdrže u jednom projektu već stalno skakanje sa jednog na drugi projekt, može im pretstavljati veliki problem. Ipak, tokom života ih prati solidno finansijsko stanje, imaju dovoljno novca da sebi obezbede normalan život. Nestabilnost ih prati i u ljubavnom životu, čim veza malo odmakne počnu da se oćaju zarobljeno i krenu u potragu za novom avanturom.
Najbolje se slaže sa: Tigrom (isti seksulani naboj, otvorenost, drskost) drugim Konjem (sličan se sličnom raduje) Kozom (jer je trpeljiva i voljna da mu popušta) Majmunom (dinamičan odnos, ali Konj mora da bude na oprezu) Psom (najbolji partner, ceni njegovu iskrenost i odanost )
Treba da izbegava : Pacova (nervira ga što nikada ne zna šta misli) Bivola (kritikuje Konja zbog lenjosti) Zeca (previše je povučen i pasivan) Zmaja (konkurentni u kojoj Konj gubi bitku) Zmiju (zbog introvertnosti) Petla (uopšte ga ne shvata) Vepra (potpuno su različiti)
Poznate ličnosti: Jeljcin, Klint Istvud, Sindi Kraford, Denzel Vošington, Ema Votson, Harison Ford, Džjems Kamerun, Džejms Din, Kevin Kostner, Džon Kjusak, Džon Travolta, Nelson Mendela, Šon Koneri.
Zemlje pod uticajem znaka: Italija, Portugalija, Meksiko.Izrael, Pakistan, Južna Afrika.

Osmi znak u kineskom horoskopu : Ovca
Prema kineskom horoskopu ovce odlikuje interesovanje za ezoteriju i kreativnost koju u većini sličajeva pronalaze u istoj. Najbolje se osećaju kada su sami sa sobom u svojim mislima, jednostavno vole samoću. Većinu odgovora pronalaze satima analizirajući tuđe ali i svoje postupke. Polje psihologije im je jača strana i najuspešniji su ako se bave upravo poslovima koji su vezani za psihologiju ili kreativnost. Materijalnim stvarima ne pridaju nikakav značaj i više cene mentalne od finansijskih sposobnosti. Najbolje se slaže sa: Tigrom (divi mu se, ali može biti povređena), Zecom (mogu da ostvare dugovečnu ljubav) Zmajem(prepušta mu se da je vodi), Konjem (njemu imponuje njena posesivnost jer je tumači kao ljubav) Ovcom (uzajamno razumevanje) Majmunom (on unosi mnogo radosti u njen život) Veprom (nalazi u njemu razumevanje, jedna od najboljih kombinacija za Kozu).
Treba da izbegava : Pacova (naročito ako je Ovca žena). Bivola (isuviše praktičan za njen ukus) Zmiju (previše je kritična prema Kozi) Petla (on se meša u sve njene odluke) Psa (imaju malo dodirnih tačaka.
Poznate ličnosti: Marsel Prust, Džordž Herison, Liza Bone, Keit Ričarts, Mel Gibson, Mik Džeger, Mikelanđelo, Robert de Niro, Brus Vilis, Izabel Ađani, Džulija Roberts, Mira Sorvino, Nikol Kidman, Kler Dens.
Zemlje pod uticajem znaka: Libija, Kambodža, Tajvan, Kenija, Grčka.

Deveti znak u kineskom horoskopu : Majmun
Majmuni u kineskom horoskopu predstavljaju energične i aktivne ljude koji imaju dar da na svakom mestu i u svako vreme prirede najbolju zabavu, stimulišući ljude oko sebeu najboljem smislu. Lako rešavaju zamršene situacije i dobri su slušaoci. Ipak na prvom mestu im se nalazi lično zadovoljstvo i iz tog razloga na ljubav gledaju kao na nesto prolazno i usputno. Okupirani su sobom i nose se mišlju da se svet vrti oko njih, što im u stvarnom životu može doneti više nevolja nego sreće. Najbolje
Najbolje se slaže sa: Pacovom (imaju slične ideje, ) Bivolom (uzajmno divljenje) Zmajem (vrlo slični, mnogo dodirnih tačaka) Zmijom (dopadaju mu se njegove ideje i kreativnost) Majmunom (dobro se razumeju) Psom (uz malo napora mogu se slagati), Veprom (voljan je da u svemu sledi Majmuna)
Treba da izbegava : Tigra (uzajamni rivalitet) Zeca (previše mora da mu ugađa) Konja (naporna veza) Ovcu (komplikovan odnos, mada pun poštovanja) Petla (smatra ga uskogrudim i konvencionalnim)
Poznate ličnosti: Kaligula, Deni de Vito, Džordž Lukas, Džilijan Anderson, Dženifer Eniston, Kajli Minog, Melina Merkuri, Naomi Vots, Tom Henks, Džozef Rajtman, Dženifer Flavin, Ešli Džad, Gaj Riči, Monika Beluči, Selin Dion, Endi Garsija, Mel Gison, Miki Rurk, Tom Henks

Zemlje pod uticajem znaka: SAD, Norveška, Mađarska, Norveška, Indoneziija, Luksemburg.

Deseti znak u kineskom horoskopu : Petao
Petlovi u kineskom horoskopu predstavljaju oličenje stabilnih i inteligentnih ljudi koji će uvek dobro razmisliti o posledicama pre nego što bilo šta urade. Iako osobe koje okružuju petlove misle o njima da su pomalo i paranoični to uopšte nije tačno, oni jednostavno vole da drže konce u svojim rukama i stvari ne prepuštaju slučaju. Odlični su ljubavnici, umeju da vole, sli često svojim konstantnim brigama umeju da smore partnera. Na prvom mestu im je istina i cene jedino ljude sa visokim moralnim načelima.
Najbolje se slaže sa: Bivolom (uzajamno razumevanje i poštovanje) Zmajem (idealna kombinacija,uzajmno razumevanje i poštovanje), Zmijom (cene materijlne vrednosti i znaju kako da ih steknu), Veprom (ima razumevanje za Petlove hirove).
Treba da izbegava : Pacova (mogu biti privlačni jedno za drugo ali veza nema šanse da opstane), Tigra (nerazumevanje,sukobi), Zeca (previše je introvertan za Petla), Konja (u početku interesanta odnos, ali Konj je naporan za Petla) Ovcu (nekompatibilni, ne shvataju jedno drugo) Majmuna (komplikovan odnos,mada se dive jedno drugom) Petla (napetost), Psa (nemaju dodirnih tačaka).
Poznate ličnosti: Adriana Lima, ,Bjonsi Novels, Čarls Bronson ,Džesika Alba, Đuzepe Verdi, ,Enriko Karuzo, Lari King, Rihard Vagner, ,J Štraus, ,Bendžamin Frenklin, Doli Patron, ,Priscila Prisli, Ptolomej, Stiv Martin, Kristofer Lamber, Glorija Estefan, ,ruska carica Katarina Velika, Ketrin Zeta Džouns, Edvard Norton, Konfučije, Metju Peri.
Zemlje pod uticajem znaka Petla: Belgija, Avganistan, Južna Koreja, Poljska, Češka, Maroko

Jedanaesti znak u kineskom horoskopu : Pas
Na zapadu pas predstavlja najboljeg prijatelja ali u kineskom horoskopu pas je odan, drag i pošten ali poseduje veliku dozu nepoverenja prema drugim ljudima što se nepovoljno odražava na sva životna polja ovog horoskopskog znaka. Okružuje ih veoma mali broj ali izabranih prijatelja na koje mogu da se oslone ali i pruže pomoć kada je ona neophodna. Os svojih načela ne odsupaju ni po koju cenu i izdaju nikad ne zaboravljaju. Od partnera očekuju potpunu lojalnost ali se zato i predaju u potpunosti.
Najbolje se slaže sa: Tigrom,(dobar spoj, ceni njegovu preduzimljivost i otovrenost) Zecom,( može da ostvari solidan odnos, ceni otmenost i diskreciju),Konjem ( oboje su otvoreni i direktni ), Majmunom ( Pas deluje pozitivno na Majmuna), Psom ( slični su i dobro se slažu) sa Veprom ( može biti vrlo srećna veza.
Treba da izbegava :Pacova ( potrebno je prilagođavanje,za koje Pas nije uvek spreman) Bivola ( previše je spor za Psa), Zmaja (previše egocentričan za ukus Psa), Zmiju( veza ne može da opstane na duži rok,različiti temepramenti) Petla (zamara svojim pridikma Psa).
Poznate ličnosti:Andre Agasi, Klaudija Šifer, Dejvid Bouvi, Geri Oldman, Madona, Maraja Keri, Majkl Džekson, Šeron Stoun, Uma Turman, Klaudija Šifer, Elvis Prisli, Fredi Merkjuri, Stiven Spilberg, Zoran Popadić...
Zemlje pod uticajem znaka: Argentina, Kanada, Etiopija, Jamajka, Malezija, Sirija.

Dvanaesti znak u kineskom horoskopu : Svinja
Za razliku od zapada Svinja u kineskom Horoskopu predstavlja osobe sa istančanim ukusom i izraženim manirina sa kojim se prosto rađa. Pomalo su opsednuti perfekcionizam i njihovi zahtevi na poljima karijere, ljubavi i uopšte života su teško ostvarivi. Ipak pronalaze način da svoj život dovedu do tančina u red vodeći računa da i najmanja sitnica bude prema njihovim zahtevima. Kod partnera najpre obrate pažnju na fizički izgled pa zatim na mentalne sposobnosti.
Najbolje se slaže sa: Tigrom ( moguća vrlo lepa veza) sa Zecom ( idealna veza u svakom pogledu), sa Zmajem (asko uspeju da se dogovore oko novca) Ovcom ( odlično se razumeju), Psom ( uzajamno prijateljstvo).
Treba da izbegava : Pacova ( mogući sukobi mada mogu uživati u zajedničkom društvu) Bivola ( nervira ga pasivan stav Vepra) Zmiju ( previše različitih osobina ), Konja (isuviše dinamičan odnos da bi Vepar izdržao) Majmuna ( može biti previše naporan za mirnog Vepra) drugog Vepra ( previše nedinamičan odnos).
Poznate ličnosti: Arnold Švarceneger, Elton Džon, Hemfri Bogart, Kevin Spejsi, Amelija Vorner, Nastasja Kinsi, Rupert Everet,Val Kilmer, Viktorija Avril, Vinona Rajder, Džared Leto, Deniz Ričards, Riki Martin
Zemlje pod uticajem znaka:Filipini, Jordan, Jermenija, Angola, Liban.

  facebook Live Bookmark MySpace Twitter


 

Copyright  © 2009   |   Dnevni Horoskop.in.rs   |   Sva prava zadržana.   |    Designed by Hosting-Drive   |   Uslovi korištenja   |   Korisnika Online   |   web stats posetilaca